FrameWork Design

Camfield-Heitmann Residence

FRAMEwork design, Houston.

Completed February 2005.

The Remodeling Company, Inc., General Contractor.

This project, for a young couple with 2 children, includes a complete renovation of the kitchen area, a front facade renovation, and a new 250 SF family room addition placed in relation to a new backyard lap pool. The kitchen was greatly opened to the entry and living spaces to establish its identity as the homes 'center'. The small kitchen efficiently houses a professional chef's stainless steel appliances within custom maple cabinetry and thick concrete countertops. Renovating the ca. 1940 art-deco home's exterior with cedar shingles with copper trim and gutters enhanced the textural and visual qualities. The family room and rear deck frame a sunken garden with a large existing tree at its core.